\"حميد بختياري\" کارشناس صنايع دستي ايلام با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN)يادآور شد: احرامي‌بافي يکي از دستبافته‌هايي است که ماسوره اساس کار آن است و ماکو با الياف نخي در اين نوع بافته به کار مي‌رود و از خامه پشمي رنگرزي شده به عنوان مواد اوليه آن استفاده مي‌شود.

وي افزود: در کل از مجموع 7544 صنعتگر دستي استان ايلام، 31 نفر به احرامي‌بافي مشغولند.

بختياري گفت: هنر احرامي‌بافي برگرفته ار جاجيم‌بافي است و معمولاً‌ هم جنبه کاربردي دارد و هم جنبه تزئيني و بيشترين کاربردش در توليد سجاده براي انجام فريضه نماز است که در اين حالت بيشتر از نقوش محرابي ساده و با رنگ‌هاي ملايم استفاده مي‌شود و در ابعاد 110 در 70 سانتي‌متري بافته مي‌شود.

اين مقام مسئول با اشاره به مواد اوليه و ابزار کار احرامي بافي گفت: اين ابزار شامل نخ(پود) از جنس پشمي(براي مصارف روستايي و عشايري) و کاموا(مصرف شهري)، چله(تار) از جنس پنبه ماکو و ماسوره، صندلي و دستگاه دار که شامل چهار چوب اصلي که بيشتر از جنس فلز است و پدال‌هايي براي جابه‌حايي نخ‌هاي تار و ايجاد طرح و نقش است.

وي ادامه داد: نخ به‌عنوان پود لابه‌لاي چله تنيده مي‌شود و توسط شانه که پيشرفته شده دفتين است تنيده و در واقع طي سه مرحله فرآيند بافت آن انجام مي‌شود.

بختياري گفت: در اين نوع بافته در خامه پشمي رنگزري شده به‌عنوان مواد اوليه استفاده مي‌شود.

خاطرنشان مي‌شود؛ اين هنر – صنعت در گذشته از خوزستان وارد استان ايلام شده و امروزه رونق بسياري يافته است و با توجه به تعيين شهر مرزي مهران به‌عنوان مسير تردد زائرين ايراني براي تشرف به کربلاي معلي رونق بسياري يافته است.

اين هنر که مورد توجه زائران عراقي است که براي زيارت مرقد هشتمين پيشواي مسلمين امام رضا(ع) به ايران سفر مي‌کنند و توانسته به‌عنوان سجاده سوغات ارزنده‌اي باشد و علاوه بر آن از تکنيک اين بافت، کيف، رو صندلي ماشين و ساير محصولات توليد شده و با قيمت مناسب به بازار فروش عرضه مي‌شود.

114/


انتهای پیام/

کد خبر 138608027